Du behöver
Det här behövs för ca 4 port:
1 kg hel strömming eller 600 g strömmingsfilé
1 tsk salt
0.5 dl dill finklippt
Lag:
1 dl ättikssprit
4 dl vatten
2 msk socker
2 tsk salt
5 st vitpepparkorn
5 st kryddpepparkorn
1 st lagerblad
Garnering:
1 st rödlök finhackad
dill
Enkel remouladsås:
2.5 dl majonnäs lätt
2 msk saltgurka finhackad
1.5 msk kapris hackad
1.5 msk hackad persilja
Gör så här
Rensa strömmingen genom att ta av huvudet, klippa upp buken och ta ut inälvorna. Ta till sist bort ryggbenet.
Strö salt och dill på fiskens köttsidor.
Rulla ihop med skinnsidan utåt. Lägg rullarna tätt i en låg kastrull.
Koka upp ingredienserna till lagen.
Häll lagen het över fisken. Lägg på lock och sjud i ca 5 minuter. Låt strömmingen kallna i spadet, om den ska ätas kall. Garnera med rödlök och dill. Blanda såsen av alla ingredienserna.
Blanda gärna såsen dagen innan den ska ätas så att smaken får mogna.