Du behöver
- 2 dl matvete
- 1 msk grönsaksfond
- 4 dl vatten
- 1 kg rotfrukter t ex morötter, palsternacka, rotselleri, kålrot, rödbetor
- 2 st rödlökar
- 2 msk rapsolja
- 2 msk rosmarin hackad
- salt och peppar
- 1 l färska kantareller
- smör
- påse babyspenat 65 g
Garnera med:
prästost
Ugn: 225°
Rensteksröra:
100 g rökt renstek i tunna skivor
200 g färskost Philadelphiaost
125 g kesella
2 tsk riven pepparrot
0.5 dl hackad gräslök
salt
nymald peppar
Gör så här
Koka matvetet under lock i fond och vattnet. Häll av överblivet kokvatten och låt ånga av.
Tvätta rotfrukterna rena, skala rotselleri och kålrot. Skär i mindre bitar. Skala och klyfta lökarna. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper, lägg rödbetorna för sig. Blanda med olja, rosmarin, salt och peppar.
Rosta mitt i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, 25–30 minuter. Rör om någon gång under tiden.
Ansa och dela kantarellerna i bitar. Mjukstek kantarellerna i smör. Krydda med salt och peppar.
Blanda matvete, rostade rotfrukter, kantareller och spenat. Strö över rikligt med hyvlad ost.
Röran: Finhacka köttet och blanda med färskost, kesella, pepparot och gräslök. Smaka av med salt och peppar.