Du behöver
- 1 st gul lök
- 200 g kassler benfri
- 6 st potatis medelstora
- 2 st palsternackor
- 2 st morötter
- 1 st persilja bunt
- 1 tsk potatismjöl
- salt och peppar
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1.5 dl mjölk
- smör eller margarin
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Skär kasslern i små tärningar. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt kasslern och låt den fräsa med några minuter.
2
Skala och strimla potatis, morötter och palsternackor. Klipp persiljan.
3
Varva kasslerfräset med de olika rotfrukterna samt persilja, potatismjöl, salt och peppar i en smord eldfast form.
4
Rör samman matlagningsgrädden med mjölk. Häll det över rotfrukterna. Klicka lite margarin över. Grädda mitt i ugnen ca 50-60 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. Den färdiga gratängen bjuder jag direkt ur formen. Bröd och smör är gott till.