RECEPT FRÅN HJ

Rotfruktsgratäng med kassler

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g potatis
  • 300 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 1 st gul lök
  • salt och peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad timjan eller 2 msk färsk
  • 500 g kassler
  • 100 g färskost med sweet chili eller annan krydda
  • 2 st tomater
  • 2 dl riven ost
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Skala potatis, morötter, palsternacka och lök. Skiva allt
tunt och varva i en smord, vid form, krydda med salt och peppar mellan varven.

2

Blanda grädde, mjölk, pressad vitlök och timjan och häll över grönsakerna. Tillaga i ugn i 40 minuter.

3

Skiva kasslern och lägg samman den med en klick färskost och en
tomatskiva mellan varje skiva. Lägg den ovanpå rotfrukterna och strö över riven ost. Gratinera i 20 minuter.


Recept