RECEPT FRÅN HJ

Rostad potatis med hasselnötspesto

Av .

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 1 kilo fast potatis
  • 3 matskedar olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 3 deciliter rucolasallad
  • Hasselnötspesto:

  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka oregano
  • 1 deciliter hasselnötskärnor
  • 1 styck vitlöksklyfta
  • 1 deciliter olivolja
  • 1 deciliter riven parmesanost
  • salt och svartpeppar
  • Garnera med:

  • 0.5 krukor basilika
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Tvätta potatisen och skär den skivor som är ½ cm tjocka. Lägg skivorna i en ugnsform. Ringla över olja och salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

2

Hasselnötspesto: Plocka av basilikabladen och oreganobladen från stjälkarna. Lägg hasselnötskärnor, basilika, oregano, vitlök och olja i en bunke. Mixa till en slät pesto med hjälp av en stavmixer. Riv parmesanen fint och rör ner i peston. Smaka av med salt och peppar.

3

Tag ut potatisen och blanda ner peston samt rucolan.

4

Vid servering: Strö basilikabladen över potatisen.


Kommentar:
Tips! Du kan byta ut hasselnötterna mot pistaschmandel eller mandel.

Passar till:

Recept