RECEPT FRÅN HJ

Rostad pepparkaka med stilton och fikon

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
24 stycken

Du behöver

  • 0.5 st mjuk pepparkaka
  • smör till stekning
  • 250 g stiltonost
  • 3 st fikon färska
  • Chutney:

  • 100 g fikon i cognacslag, avrunnen vikt
  • 0.5 msk cognacslag
  • 10 g syltad ingefära
  • 1 tsk pressad citronsaft

Gör så här

1

Baka pepparkakan enligt receptet på mjuk pepparkaka.

2

Chutney: Skär bort skaften på fikonen. Mixa fikon, cognacslag, ingefära och citronsaft till en kräm.

3

Dela pepparkakan på längden. Lägg undan den ena delen för att använda till lingonbakelserna. Skär den kvarvarande delen på längden, och skär längderna i sammanlagt 24 bitar.

4

Stek pepparkakskuberna i en stekpanna med smör. Lägg en bit stiltonost på varje pepparkaka. Toppa med chutney och en fikonklyfta.


Kommentar:
Julens kryddor i den mjuka pepparkakan passar alldeles utmärkt ihop med en smakrik stiltonost. Likaså den annorlunda ”chutneyn” som görs på fikon i cognacslag.

Recept