Du behöver
- 1 kg kulpotatis
- 2 msk neutral olja
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk torkad timjan
- 450 g delikatessköttbullar
- 1 msk smör
- gräslök till garnering
Kryddiga lingon
1.5 dl rårörda lingon
0.5 st apelsin finrivet skal
4 st kryddnejlikor mortlade
Gräddsås
2 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 st köttbuljongtärning
0.5 tsk kinesisk soja
svartpeppar
Ugn: 225°
Gör så här
Blanda potatisen med olja, flingsalt och timjan på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
Rör ihop lingon, apelsinskal (endast det orange) och nejlikor.
Bryn smöret till gräddsåsen, vispa i mjölet. Häll i grädden under vispning. Tillsätt buljongtärning och soja. Koka 5 min och smaka av med peppar.
Stek köttbullarna i smör tills de är genomvarma. Servera dem med rostad potatis, gräddsås och lingon. Garnera med persilja.