RECEPT FRÅN HJ

Rostad blomkålssallad

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 Ingen enhet / tomt
0 röstande.

Du behöver

  • 500 gram blomkål
  • 400 gram broccoli
  • 0.5 deciliter olivolja
  • 250 gram frysta sojabönor
  • 150 gram sockerärter
  • salt och peppar
  • citron pressad saft
  • 2 matskedar sesamfrön
  • persilja
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Ansa blomkål och broccoli och dela i mindre buketter. Blanda med olja och krydda med salt och peppar. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugn i 15 minuter tills de är mjuka.

2

Ansa sockerärterna och koka i saltat vatten i 2 minuter. Tina sojabönorna. Rosta sesamfröna i torr stekpanna.

3

Blanda sockerärter och sojabönor med kålen och pressad citron. Lägg upp och strö över sesamfrö och persilja.


Kommentar:
Rena näringsbomben med kål, ärtor och bönor ihop. Gott är det också. Inte bara för vegetarianer!

Recept