Rosépepparfilé med potatis- och morotsgratäng

Du behöver fläskfilé Ca 600 g salt 1 tsk rosépeppar hel 1 tsk vitpeppar hel 2 msk flytande margarin 8 st potatis 2 st morötter...

Du behöver

  • fläskfilé Ca 600 g
  • salt
  • 1 tsk rosépeppar hel
  • 1 tsk vitpeppar hel
  • 2 msk flytande margarin
  • 8 st potatis
  • 2 st morötter
  • 4 dl mjölk
  • 4 st vitlöksklyftor skivade
  • salt och peppar
  • 2 msk timjan eller annan örtkrydda

Ugn: 200°

Till 4 port behövs:

Gör så här

1
Skär köttet fritt från senor och hinnor. Krydda med salt. Stöt pepparkornen grovt i en mortel. Gnid in köttet med dessa och bryn det i flytande margarin i en panna. Stek färdigt i pannan eller stjälp över köttet i en form och stek färdigt i ugn, 200 grader, ca 15-20 minuter.

2
Skala och skiva potatis och morot. Häll mjölken i en kastrull och tillsätt vitlöksklyftorna, salt och peppar. Lägg ner potatis och morötter och låt det puttra ca 15 minuter. Rör ner örtkryddan. Häll över allt i en form och grädda ca 15 minuter till i ugnen.

Scroll to Top