Du behöver
- fläskfilé Ca 600 g
- salt
- 1 tsk rosépeppar hel
- 1 tsk vitpeppar hel
- 2 msk flytande margarin
- 8 st potatis
- 2 st morötter
- 4 dl mjölk
- 4 st vitlöksklyftor skivade
- salt och peppar
- 2 msk timjan eller annan örtkrydda
Ugn: 200°
Till 4 port behövs:
Gör så här
1
Skär köttet fritt från senor och hinnor. Krydda med salt. Stöt pepparkornen grovt i en mortel. Gnid in köttet med dessa och bryn det i flytande margarin i en panna. Stek färdigt i pannan eller stjälp över köttet i en form och stek färdigt i ugn, 200 grader, ca 15-20 minuter.
2
Skala och skiva potatis och morot. Häll mjölken i en kastrull och tillsätt vitlöksklyftorna, salt och peppar. Lägg ner potatis och morötter och låt det puttra ca 15 minuter. Rör ner örtkryddan. Häll över allt i en form och grädda ca 15 minuter till i ugnen.