RECEPT FRÅN HJ

Rökt fisk med kräfttzatziki

Rökt fisk är alltid tacksamt att bjuda på och ingen tillagning krävs. Till den rökta fisken smakar det fräscht med krispiga sommargrönsaker och melon. Och en kall sås hör till, precis som nykokt färskpotatis.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1250 g varmrökt lax eller röding
  • Sås:

  • 0.5 st gurka
  • salt
  • 0.5 burk kräftstjärtar i lag à 400 g
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad dill
  • nymald vitpeppar
  • Servera med:

  • grönsallad
  • rädisor
  • melon
  • sockerärtor
  • citron
  • dill
  • färskpotatis nykokt

Gör så här

1

Ta eventuellt bort skinnet och lägg upp fisken på ett stort fat. Garnera med sallad, rädisor, melonklyftor, sockerärter, citron och dill.

2

Riv gurkan grovt. Blanda med lite salt i en sil. Låt dra cirka 30 minuter. Pressa ur all vätska.

3

Låt kräftstjärtarna rinna av. Grovhacka dem.

4

Blanda yoghurt, vitlök och dill. Vänd ner gurka och kräftstjärtar. Smaka av med salt och peppar.


Recept