RECEPT FRÅN HJ

Rödkålssallad med sesamfrön och koriander

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rödkål
  • 200 g sugar snaps
  • 1 st röd chilifrukt
  • 30 g sesamfrön
  • 1 kruka koriander
  • 1,5 st lime saften av
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

1

Strimla rödkålen tunt. Skär sugar snapsen i tunna skivor på längden. Kärna ur chilifrukten och skär även bort de vita hinnorna eftersom den värsta styrkan sitter där. Strimla den fint.

2

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna så att de blir lite gyllene. Lägg på en tallrik av svalna. Finhacka koriandern.

3

Lägg rödkålen, chilin och koriandern i en skål och pressa över limen. Tillsätt olivolja och smaka av med salt och peppar. Rör runt ordentligt och lägg sedan salladen på ett fat. Strö över sugar snapsen och sesamfröna.


Kommentar:
Krispig och dundernyttig rödkålssallad. Smaker som lime, chili och koriander får oss att tänka på Asien men också delar av Latinamerika. Passar bäst till fisk och fågel.

Recept