RECEPT FRÅN HJ

Rödbetssoppa

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rödbetor
  • 2 st potatisar
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 12 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk riven pepparrot
  • Garnera med:

  • persilja

Gör så här

1

Skala rödbetor, potatis, lök och vitlök. Riv rödbetor och potatis grovt och hacka lök och vitlök.

2

Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i rödbetor, potatis, lök och vitlök och koka under lock, 30 minuter. Ta undan hälften av soppan och mixa resten slät. Häll tillbaka allt i grytan och koka upp.

3

Smaka av soppan med citronsaft, salt och peppar.

4

Blanda yoghurt och pepparrot och servera till soppan. Toppa med persilja.


Passar till:

Recept