RECEPT FRÅN HJ

Rödbetsråraka med löjrom

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 200 g rödbetor
  • 500 g mjölig potatis
  • 1 tsk salt
  • nymald peppar
  • smör
  • Servera med:

  • crème fraîche
  • löjrom
  • strimlad purjolök
  • dill
  • citronklyftor

Gör så här

1

Skala och riv rödbetor och potatis på rivjärnets grova sida. Blanda rivet med salt och peppar i en sil som placeras över en skål. Rör om och pressa ur vätskan.

2

Smält smör i en panna. Lägg i små högar av grönsaksrivet och tryck dem platta med en stekspade. Stek rårakorna tills de har en fin stekyta på båda sidor. Servera med crème fraiche, löjrom, strimlad purjolök, dill och citronklyftor.


Kommentar:
Genom att blanda potatisen med rödbetor får rårakorna både vacker färg och mycket mer smak. En lyxig topping med en klick löjrom kan ju aldrig bli fel! Vill du förbereda går rårakorna bra att sprödvärma ca 10 minuter i ugnen på 175º.

Recept