RECEPT FRÅN HJ

Rödbets– och valnötsbrownies

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
12 stycken

Du behöver

  • 200 g smör osaltat
  • 225 g mörk choklad
  • 3 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 150 g valnötter
  • 3,5 dl rödbetor kokta, finrivna
  • 2 msk apelsinlikör
  • 1.5 dl vetemjöl
  • Chokladsmörkräm:

  • 75 g mörk choklad grovhackad
  • 3 msk kaffe starkt
  • 50 g smör osaltat, rumsvarmt
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 st apelsin rivet skal av
  • Garnera med:

  • blåbär
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Smält smör och choklad över vattenbad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen i äggvispet.

2

Hacka nötterna. Blanda i nötter, rödbetor och likör. Vänd sist ner mjölet.

3

Häll smeten i en smord och mjölad långpanna, cirka 20x30 centimeter. Grädda mitt i ugnen 35–40 minuter. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt kallna.

4

Smält chokladen till krämen över vattenbad. Blanda i kaffet. Vispa ihop smör, ost, florsocker och apelsinskal.

5

Rör ner en klick av ostblandningen i chokladen. Blanda sedan chokladen i ostblandningen.

6

Skär upp i rutor vid servering. Bred chokladkräm på rutorna och garnera med blåbär.


Kommentar:
Mumsiga rutor med mäktig chokladsmak. Genom att blanda i rödbetor i smeten blir kakan extra saftig.

Recept