Röd vinbärssaft

Du behöver 2 l vinbär behöver inte repas 7 dl vatten 6 dl strösocker per liter avrunnen saft 1 krm natriumbensoat per liter saft Det...

Du behöver

  • 2 l vinbär behöver inte repas
  • 7 dl vatten
  • 6 dl strösocker per liter avrunnen saft
  • 1 krm natriumbensoat per liter saft

Det här behövs:

Gör så här

1
Skölj bären och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg bären i en gryta och häll på vattnet. Koka under lock, ca 10 minuter. Tryck sönder bären med en slev mot grytans kant. Häll upp allt i en silställning och låt saften självrinna.

2
Mät saften och blanda den med socker i grytan. Låt saften koka sakta i ca 10 minuter. Skumma saften klar.

3
Ta lite av saften i en kopp och rör ut natriumbensoatet i det. Blanda sedan med resten av saften.

4
Häll upp saften i rena varma flaskor. Sätt på kork. Förvara saften kallt.

Scroll to Top