Röd vinbärssaft

Foto: Thomas Carlén

Okänd
0 portioner
60 röstande.

Du behöver

    Det här behövs:

  • 2 liter vinbär behöver inte repas
  • 7 deciliter vatten
  • 6 deciliter strösocker per liter avrunnen saft
  • 1 kryddmått natriumbensoat per liter saft

Gör så här

1
Skölj bären och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg bären i en gryta och häll på vattnet. Koka under lock, ca 10 minuter. Tryck sönder bären med en slev mot grytans kant. Häll upp allt i en silställning och låt saften självrinna.
2
Mät saften och blanda den med socker i grytan. Låt saften koka sakta i ca 10 minuter. Skumma saften klar.
3
Ta lite av saften i en kopp och rör ut natriumbensoatet i det. Blanda sedan med resten av saften.
4
Häll upp saften i rena varma flaskor. Sätt på kork. Förvara saften kallt.

Recept