RECEPT FRÅN HJ

Risotto Milanese

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 8 deciliter hönsbuljong av tärning
  • 1 styck gul lök
  • 1 styck vitlöksklyfta
  • 3 matskedar olivolja
  • 3 deciliter arborioris
  • 1 styck saffran ett kuvert
  • 3 deciliter vitt vin
  • 1.5 deciliter riven parmesanost
  • 2 matskedar smör

Gör så här

1

Koka upp hönsbuljongen. Skala och hacka lök och vitlök och fräs det utan att det får färg i en kastrull med olja.

2

Lägg i ris och saffran och fräs någon minut. Späd med vin och låt koka in. Späd med buljongen och lite i taget och rör ofta. Låt riset koka totalt 30 minuter. Rör i parmesanost och smör. Smaka av med salt och peppar.



Recept