RECEPT FRÅN HJ

Ris à la Malta

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 2 deciliter grötris
  • 4 deciliter vatten
  • 2 stycken kanelstänger
  • salt
  • 9 deciliter mjölk
  • 3 deciliter vispgrädde
  • 2 matskedar florsocker
  • 1 matsked vaniljsocker
  • 2 stycken apelsiner
  • 500 gram hallon frysta
  • 2 matskedar pressad apelsinsaft
  • 3 matskedar honung

Gör så här

1

Koka ris, vatten, kanel och salt i en kastrull under lock, 10 minuter. Häll i den mindre mängden mjölk och koka gröten på svag värme under lock 1 timme. Rör då och då och späd eventuellt med mer mjölk. Låt gröten kallna utan lock.

2

Vispa grädden men inte för hårt och blanda den med gröten. Blanda i florsocker och vaniljsocker.

3

Skala apelsinerna med kniv så allt det vita kommer bort. Skär apelsinerna i bitar och blanda ner i ris à la Maltan.

4

Värm hallon och apelsinsaft i en kastrull. Rör i honung och servera det varmt till ris à la Maltan.


Recept