Du behöver
- 2 dl grötris
- 4 dl vatten
- 2 st kanelstänger
- salt
- 9 dl mjölk
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 st apelsiner
- 500 g hallon frysta
- 2 msk pressad apelsinsaft
- 3 msk honung
Gör så här
1
Koka ris, vatten, kanel och salt i en kastrull under lock, 10 minuter. Häll i den mindre mängden mjölk och koka gröten på svag värme under lock 1 timme. Rör då och då och späd eventuellt med mer mjölk. Låt gröten kallna utan lock.
2
Vispa grädden men inte för hårt och blanda den med gröten. Blanda i florsocker och vaniljsocker.
3
Skala apelsinerna med kniv så allt det vita kommer bort. Skär apelsinerna i bitar och blanda ner i ris à la Maltan.
4
Värm hallon och apelsinsaft i en kastrull. Rör i honung och servera det varmt till ris à la Maltan.