Rimmad kyckling med örtbearnaise

Rimmad kyckling är härlig sommarmat. Nykokt färskpotatis och grönsaker är perfekta tillbehör. Tänk på att kycklingen ska rimmas i ett dygn!

Du behöver

  • 1 st kyckling ca 1 1
  • 2 msk salt
  • vatten ca 2 l

Örtbearnaise:

0.5 st lök finhackad gul
1 st vitlöksklyfta hackad
2 msk vinäger
1 tsk dragon
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk hackad persilja
2 dl lätt crème fraiche

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Dela kycklingen i 2 halvor. Salta dem på köttsidan och lägg dem i en plastpåse med köttsidan uppåt. Låt stå i kylskåp ca 1 dygn.

2
Skölj av kycklingen och lägg halvorn i kokande vatten. Se till att vattnet täcker. Koka ca 30-40 minuter. Ta upp kycklingen och ta bort skinn och stora ben. Låt köttet kallna i spadet så snabbt som möjligt.

3
Låt lök och vitlök sjuda några minuter i vinägern. Blanda den avsvalnade silade lökvinägern med övriga ingredienser till såsen.

4
Servera kycklingen med sås, kokt färskpotatis och nykokta grönsaker.


Kommentar:
Du kan också servera den rimmade kycklingen med varm svampsås eller en gräddfilssås, t ex gräddfil smaksatt med örtsalt, pepparrot och finhackat äpple.

Scroll to Top