RECEPT FRÅN HJ

Revben med julsmak

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 1 styck gul lök
  • 1 styck morot
  • 0.5 deciliter äppelcidervinäger
  • 2 stycken lagerblad
  • 5 stycken kryddnejlikor
  • salt
  • 2 kilon tjocka revben
  • Glasering:

  • 1 deciliter flytande honung
  • 0.5 deciliter rapsolja
  • 2 matskedar riven färsk ingefära
  • 1 tesked sambal oelek
  • 0.5 stycken apelsin pressad saft
  • 1 matsked soja
  • salt och peppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Skala och skär lök och morot i bitar och lägg i en gryta. Tillsätt vinäger, lagerblad, nejlikor och salt. Skölj av revbenen och lägg ner i grytan. Fyll på med så mycket vatten att det täcker revbenen. Koka upp och sjud under lock, 1 1/2 timme.

2

Glasering: Rör ihop honung, olja, ingefära, sambal oelek, apelsinsaft, soja, salt och peppar.

3

Dela ev revbenen i bitar eller behåll dem hela. Pensla glaseringen på revbenen och tillaga i ugnen tills de fått fin färg, ca 20 minuter.


Recept