Revben med julsmak

Du behöver 1 st gul lök 1 st morot 0.5 dl äppelcidervinäger 2 st lagerblad 5 st kryddnejlikor salt 2 kg tjocka revben Glasering: 1...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 2 st lagerblad
  • 5 st kryddnejlikor
  • salt
  • 2 kg tjocka revben

Glasering:

1 dl flytande honung
0.5 dl rapsolja
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
0.5 st apelsin pressad saft
1 msk soja
salt och peppar

Ugn: 200°

Gör så här

1

Skala och skär lök och morot i bitar och lägg i en gryta. Tillsätt vinäger, lagerblad, nejlikor och salt. Skölj av revbenen och lägg ner i grytan. Fyll på med så mycket vatten att det täcker revbenen. Koka upp och sjud under lock, 1 1/2 timme.

2

Glasering: Rör ihop honung, olja, ingefära, sambal oelek, apelsinsaft, soja, salt och peppar.

3

Dela ev revbenen i bitar eller behåll dem hela. Pensla glaseringen på revbenen och tillaga i ugnen tills de fått fin färg, ca 20 minuter.

Scroll to Top