Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 0.5 dl äppelcidervinäger
- 2 st lagerblad
- 5 st kryddnejlikor
- salt
- 2 kg tjocka revben
Glasering:
1 dl flytande honung
0.5 dl rapsolja
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
0.5 st apelsin pressad saft
1 msk soja
salt och peppar
Ugn: 200°
Gör så här
Skala och skär lök och morot i bitar och lägg i en gryta. Tillsätt vinäger, lagerblad, nejlikor och salt. Skölj av revbenen och lägg ner i grytan. Fyll på med så mycket vatten att det täcker revbenen. Koka upp och sjud under lock, 1 1/2 timme.
Glasering: Rör ihop honung, olja, ingefära, sambal oelek, apelsinsaft, soja, salt och peppar.
Dela ev revbenen i bitar eller behåll dem hela. Pensla glaseringen på revbenen och tillaga i ugnen tills de fått fin färg, ca 20 minuter.