Renstekssnittar med prästost

Du behöver Botten: 75 g smör 200 g kavring Fyllning: 100 g rökt renstek 3 msk hackad gräslök 3 msk hackad persilja 1.5 dl lagrad...

Du behöver

Botten:

75 g smör
200 g kavring

Fyllning:

100 g rökt renstek
3 msk hackad gräslök
3 msk hackad persilja
1.5 dl lagrad prästost finriven
2 msk pepparrot färskriven
3 msk majonnäs
1 st gelatinblad
2 dl crème fraîche
salt, peppar

Garnera med:

gräslök
vindruvor
mâchesallad

Gör så här

1

Klä en avlång kakform som rymmer 1 1/2 liter med plastfolie. Smält smöret och låt svalna. Smula kavringen i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen i kylen minst 30 minuter.

2

Fyllning: Grovhacka rensteken. Blanda renstek, gräslök, persilja, ost, pepparrot och majonnäs.

3

Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm crème fraichen försiktigt i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner gelatinet. Låt svalna.

4

Vänd ner crème fraichen i rensteksröran. Smaka av med salt och peppar.

5

Fördela smeten över bottnen. Täck över och låt stelna i kylen minst 4 timmar.

6

Vid servering: Lyft upp tårtan och skär den i 16 bitar. Garnera med hackad gräslök, vindruvor och mâchesallad.


Kommentar:
De här snittarna är perfekta att servera på en buffé eller som tilltugg.

Scroll to Top