RECEPT FRÅN HJ

Renskavsgryta

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 140 g kantareller
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk matfett
  • 240 g renskav eller älgskav
  • salt och peppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk soja
  • 1 msk messmör
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • Servera med:

  • persilja
  • potatismos
  • kokta morötter

Gör så här

1

Ansa kantarellerna. Skala och skiva schalottenlöken. Fräs svamp och lök i en stor stekpanna med matfett tills löken blir mjuk. Tillsätt renskavet och stek och vänd vartefter köttet blir brynt. Salta och peppra.

2

Tillsätt grädde, soja, messmör och smulad timjan. Låt grytan koka tills den blir simmig. Strö över hackad persilja och servera med potatismos och kokta morötter.


Recept