Du behöver
- 6 st potatis medelstora
- 1 msk lök riven gul
- 1 krm salt
- 1.5 msk smör
- 2 dl crème fraîche
- 100 g löjrom
- svartpeppar
- dill
- svartpeppar
Garnera med:
salladsblad
Gör så här
1
Skala och riv potatisen grovt. Blanda potatis, lök och salt i en skål. “Massera” blandningen med handen.
2
Hetta upp smör i en stekpanna och klicka i ca 1/2 dl av blandningen per råraka och platta ut. Stek rårakorna på båda sidor. De ska bli tunna och frasiga i kanterna och ljusbruna på båda sidor. Lägg upp på tallrikar.
3
Vispa crème fraichen hårt. Smaka av med salt och peppar. Låt löjrom-men rinna av i en finmaskig sil.
4
Lägg en klick crème fraiche på rårakorna och garnera med en klick löjrom och dillvippa. Mal lite svartpeppar över. Garnera med salladsblad.