Rårakor med löjrom och crème fraiche

Du behöver 6 st potatis medelstora 1 msk lök riven gul 1 krm salt 1.5 msk smör 2 dl crème fraîche 100 g löjrom svartpeppar...

Du behöver

  • 6 st potatis medelstora
  • 1 msk lök riven gul
  • 1 krm salt
  • 1.5 msk smör
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g löjrom
  • svartpeppar
  • dill
  • svartpeppar

Garnera med:

salladsblad

Gör så här

1
Skala och riv potatisen grovt. Blanda potatis, lök och salt i en skål. “Massera” blandningen med handen.

2
Hetta upp smör i en stekpanna och klicka i ca 1/2 dl av blandningen per råraka och platta ut. Stek rårakorna på båda sidor. De ska bli tunna och frasiga i kanterna och ljusbruna på båda sidor. Lägg upp på tallrikar.

3
Vispa crème fraichen hårt. Smaka av med salt och peppar. Låt löjrom-men rinna av i en finmaskig sil.

4
Lägg en klick crème fraiche på rårakorna och garnera med en klick löjrom och dillvippa. Mal lite svartpeppar över. Garnera med salladsblad.

Scroll to Top