RECEPT FRÅN HJ

Räkwraps med dillpesto

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • Dillpesto:

  • knippa dill
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 1 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • Servera med:

  • 4 st tortillabröd
  • 1 st krispsallad eller isbergssallad
  • 100 g cocktailtomater
  • 1 bitar gurka
  • Garnera med:

  • rostade pinjenötter

Gör så här

1

Skala räkorna.

2

Dillpesto: Plocka dillvipporna av stjälkarna och lägg i bägaren till mixerstaven. Tillsätt skalad vitlöksklyfta, pinjenötter och rapsolja. Mixa till en krämig röra. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner räkorna i peston och lägg i en glasburk med lock.

3

Skölj salladen och slunga den torr. Förvara salladen i en luftfylld plastpåse. Dela cocktailtomaterna och skiva gurkan. Rosta pinjenötter i torr stekpanna. Lägg sallad, tomater, gurka och räkor med dillpesto på bröden, strö över de rostade pinjenötterna och vik ihop till wraps.


Recept