RECEPT FRÅN HJ

Räkpaj

Servera med en sallad, ett gott bröd och en ost.

Foto: Per Magnus Persson

Okänd
0 portioner

Du behöver

    Det här behövs till 4 port:

    Deg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:

  • 125 g skalade räkor
  • 2 dl riven ost
  • 125 g bladspenat fryst och tinad
  • 3 st ägg
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl grädde
  • salt peppar
  • 2 msk hackad dill
  • Garnering:

  • räkor dill, citron
  • Ugn: 200°

Gör så här

1
Gör pajdegen enligt receptet på brieostpaj. Ta ut ur kylen och förgrädda i 10 minuter.
2
Strö i ost och räkor. Krama ur den tinade spenaten och fördela i pajskalet. Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde, salt, peppar och dill.
3
Häll i pajskalet och grädda i 30 minuter. Garnera med räkor, dill och citron.

Recept