Räkpaj

Servera med en sallad, ett gott bröd och en ost.

Du behöver

Deg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

125 g skalade räkor
2 dl riven ost
125 g bladspenat fryst och tinad
3 st ägg
2 dl crème fraîche
1 dl grädde
salt peppar
2 msk hackad dill

Garnering:

räkor dill, citron

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Gör pajdegen enligt receptet på brieostpaj. Ta ut ur kylen och förgrädda i 10 minuter.

2
Strö i ost och räkor. Krama ur den tinade spenaten och fördela i pajskalet. Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde, salt, peppar och dill.

3
Häll i pajskalet och grädda i 30 minuter. Garnera med räkor, dill och citron.

Scroll to Top