Räkfylld lax

Du behöver 4 st laxfilé portionsbitar à 120 g 300 g räkor med skal 125 g skalade räkor salt peppar 2 msk hackad dill 2...

Du behöver

  • 4 st laxfilé portionsbitar à 120 g
  • 300 g räkor med skal 125 g skalade räkor
  • salt peppar
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk prästost riven
  • 0.5 dl crème fraîche

Sås:

2 dl gräddfil
1 st ägg hårdkokt
2 msk hackad dill
1.5 tsk pressad citronsaft

Servera med:

potatis pressad
sparris kokt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Gör ett längsgående snitt i varje laxbit. Hacka räkorna grovt och blanda med dill, ost och crème fraiche. Salta och peppra, och fördela i laxbitarna. Tillaga i ugnen, ca 12 minuter.

2
Sås: Blanda gräddfil, hackat ägg och dill. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med pressad potatis och sparris.

Scroll to Top