Rabarberkaka med god fyllning

Du behöver 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk florsocker 1 st ägg Fyllning 1: 200 g rabarber 0,50 dl strösocker 2 msk vatten...

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk florsocker
  • 1 st ägg

Fyllning 1:

200 g rabarber
0,50 dl strösocker
2 msk vatten

Fyllning 2:

1,5 dl hasselnötter
2 st ägg
0,75 g strösocker
50 g smör rumsvarmt
2 msk vetemjöl
1 krm kardemumma
florsocker

Servera med:

vaniljsås

Ugn: 175°

Gör så här

1

Botten: Arbeta ihop mjöl, smör, florsocker och ägg till en deg. Tryck ut den i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ kallt i en timme. Förgrädda den sedan i 10 minuter.

2

Fyllning 1: Dela rabarbern på längden och lägg i en form. Strö över socker och vatten och baka i ugn i 10 minuter. 

3

Fyllning 2: Mixa nötterna fint. Vispa ihop ägg och socker och blanda i nötterna. Vispa i smör, mjöl och kardemumma. Häll fyllningen i pajskalet. Lägg på rabarberbitarna och grädda i 30 minuter. Sikta över florsocker och servera med vaniljsås.

Scroll to Top