Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2 msk florsocker
- 1 st ägg
Fyllning 1:
200 g rabarber
0,50 dl strösocker
2 msk vatten
Fyllning 2:
1,5 dl hasselnötter
2 st ägg
0,75 g strösocker
50 g smör rumsvarmt
2 msk vetemjöl
1 krm kardemumma
florsocker
Servera med:
vaniljsås
Ugn: 175°
Gör så här
Botten: Arbeta ihop mjöl, smör, florsocker och ägg till en deg. Tryck ut den i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ kallt i en timme. Förgrädda den sedan i 10 minuter.
Fyllning 1: Dela rabarbern på längden och lägg i en form. Strö över socker och vatten och baka i ugn i 10 minuter.
Fyllning 2: Mixa nötterna fint. Vispa ihop ägg och socker och blanda i nötterna. Vispa i smör, mjöl och kardemumma. Häll fyllningen i pajskalet. Lägg på rabarberbitarna och grädda i 30 minuter. Sikta över florsocker och servera med vaniljsås.