RECEPT FRÅN HJ

Quornbullar med torkad svamp

Köttbullar av quornfärs är fullt möjliga att göra. På julbordet känns en nordisk smaksättning med enbär och torkad svamp helt rätt. För dig som tål laktos är det bara att byta ut de laktosfria produkterna.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
8 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 10 gram torkad svamp
  • 1 styck liten gul lök
  • 300 gram Quornfärs tinad
  • 6 stycken enbär stötta
  • 2 teskedar timjan
  • 1 deciliter hackad persilja
  • 0.5 teskedar salt
  • 1 kryddmått peppar
  • 1 styck ägg
  • 1 tesked grönsaksfond
  • 1 tesked worcestershiresås
  • 150 gram kokt potatis mjölig
  • margarin mjölkfritt, eller smör till stekning
  • Garnera med:

  • grönkål
  • brysselkål
  • apelsiner

Gör så här

1

Blötlägg svampen i varmt vatten. Låt rinna av och finhacka svampen. Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i en stekpanna med smör. Blanda i enbär och timjan mot slutet. Låt kallna.

2

Kör Quornfärs, svamp, lök, persilja, salt, peppar, ägg, fond och Worcestershiresås i matberedaren. Vicka upp smeten i en bunke.

3

Skala och grovriv potatisen. Arbeta in potatisen i smeten för hand. Låt smeten stå till sig i kylen i minst 1 timme. Forma smeten till bollar med vattensköljda händer och stek i en stekpanna med smör. Lägg upp på ett fat tillsammans med grönkål, kokt brysselkål och apelsinklyftor.


Recept