RECEPT FRÅN HJ

Pumpasoppa med curry och jordnötter

Pumpa, curry, chili och jordnötter ger en smakrik soppa.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg butternutpumpa
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • solrosolja
  • 3 tsk curry
  • 1 l vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk sambal oelek
  • flingsalt
  • Servera med:

  • turkisk yoghurt
  • torrostade jordnötter
  • pumpakärnor
  • färsk mynta
  • färsk koriander

Gör så här

1

Skala och skär pumpan i bitar. Det ska bli ca 800 g rent pumpakött. Skala och hacka löken och vitlöken.

2

Fräs pumpa, lök och vitlök i en gryta med olja. Låt curryn fräsa med mot slutet. Häll på vatten och fond, och koka pumpan mjuk under lock, ca 15 minuter.

3

Mixa soppan slät tillsammans med grädde, citronsaft och sambal oelek. Koka ihop några minuter och smaka av med salt. 

4

Toppa soppan med yoghurt, grovhackade jordnötter, pumpakärnor och hackade örter.


Recept