Du behöver
- 1.5 kg butternutpumpa
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- solrosolja
- 3 tsk curry
- 1 l vatten
- 3 msk grönsaksfond
- 2.5 dl mellangrädde
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 tsk sambal oelek
- flingsalt
Servera med:
turkisk yoghurt
torrostade jordnötter
pumpakärnor
färsk mynta
färsk koriander
Gör så här
Skala och skär pumpan i bitar. Det ska bli ca 800 g rent pumpakött. Skala och hacka löken och vitlöken.
Fräs pumpa, lök och vitlök i en gryta med olja. Låt curryn fräsa med mot slutet. Häll på vatten och fond, och koka pumpan mjuk under lock, ca 15 minuter.
Mixa soppan slät tillsammans med grädde, citronsaft och sambal oelek. Koka ihop några minuter och smaka av med salt.
Toppa soppan med yoghurt, grovhackade jordnötter, pumpakärnor och hackade örter.