Du behöver
- 1 st fläskfilé ca 600 g
- salt och peppar
- 2 msk smör
- salt och peppar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st purjolök
- 2 msk örter frysta provencalska
- 0.5 dl vermouth torr
- 2 dl crème fraîche med paprika & chili
- 1 dl matlagningsgrädde eller mjölk
- 1 dl syltlök
Garnera med:
0.5 st röd paprika
persilja
Servera med:
sparrispotatis
haricots verts
Gör så här
1
Putsa filén och skär den i 2 cm tjocka skivor. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör. Salta och peppra och lägg över i en gryta.
2
Skala och hacka vitlöken. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Tillsätt vitlök, purjolök, örter, vermouth och crème fraiche till grytan och låt sjuda, 5 minuter.
3
Låt syltlöken rinna av i en sil. Rör ner i grytan och låt löken bli varm. Smaka av med salt och peppar. Garnera med paprika i bitar och persilja och servera med sparrispotatis och haricots verts.