Du behöver
- 1 st citron stor
- 500 g aprikoser
- 400 g syltsocker
- 1,5 tsk vaniljsocker äkta
- 4.5 st lavendelblommor
Gör så här
1
Skär bort allt skal från citronen. Skär fruktköttet i bitar och plocka bort eventuella kärnor. Kärna ur aprikoserna och skär i bitar.
2
Blanda allt fruktkött med syltsocker och vaniljsocker i en gryta och låt stå i 30 minuter så att frukten saftar sig lite. Dela lavendelblommorna i mindre klasar och röd ner i grytan.
3
Koka upp och låt koka kraftigt i 7–8 minuter under omrörning. Tag grytan från värmen. Skumma marmeladen väl.
4
Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara mörkt och svalt, då håller marmeladen i upp till ett år.
Imponera med en hemkokt marmelad på frukostbordet! Den här ljuvliga varianten är även god till ostbrickan på kvällen. Kan dessutom bli en trevlig gåbortspresent.