RECEPT FRÅN HJ

Prästostsill med ­löjrom

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 2 st förpackningar 5-minuterssill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1.5 dl lagrad prästost finriven
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 krm cayennepeppar
  • 50 g löjrom
  • salt

Gör så här

1

Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt. 

2

Låt sillen rinna av och skär hela filéer i bitar.

3

Vänd ner sillen i såsen. Låt smakerna mogna minst några timmar i kylen före servering.


Kommentar:
En krämig sås med ­lagrad ost, senap och löjrom ger en spännande smak till sillen. ”5–minutersillen” är färdiginlagd och klar att vända ner i såsen.

Recept