RECEPT FRÅN HJ

Potatissoppa med svamp

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 300 gram potatis
  • 1 styck gul lök
  • 2 matskedar smör 1 + 1
  • 3 deciliter vatten
  • 5 deciliter mjölk
  • 2 stycken grönsaksbuljongtärningar
  • 400 gram trattkantareller eller annan svamp t ex ostronskivling eller champinjoner
  • 2 deciliter vispgrädde
  • salt och peppar
  • Garnera med:

  • persilja
  • Servera med:

  • lantbröd valfritt bröd
  • ost

Gör så här

1

Skala och tärna potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök utan att det får färg i en gryta med 1 msk smör.

2

Tillsätt vatten, mjölk och buljongtärningar och koka i 10 minuter.

3

Ansa svampen och fräs den i en stekpanna med 1 msk smör. Lägg ner hälften av svampen i soppan och mixa soppan slät.

4

Lägg ner resten av svampen i soppan tillsammans med grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera med bröd och ost.


Recept