Potatissallad med lax och örtagårdsdressing

Du behöver 750 g färskpotatis 250 g grön sparris 1 st fänkålsstånd 2 st äpplen gröna olivolja 0.5 st citron pressad saft 1 dl hackad...

Du behöver

  • 750 g färskpotatis
  • 250 g grön sparris
  • 1 st fänkålsstånd
  • 2 st äpplen gröna
  • olivolja
  • 0.5 st citron pressad saft
  • 1 dl hackad dill
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 350 g laxfilé varmrökt

Dressing:

2 dl lätt crème fraiche
3 msk majonnäs
1 dl örter t ex persilja, dill, gräslök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk citronpeppar
flingsalt

Garnera med:

citronklyftor

Gör så här

1
Tvätta och koka potatisen. Låt potatisen ånga av och dela den i bitar.

2
Bryt av och kasta den nedre grova delen på sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar. Skiva fänkålen. Skär äpplena i tunna klyftor.

3
Fräs sparris och fänkål mjuka i en stekpanna med olja, ca 5 minuter. Tillsätt äppelklyftor och fräs ett par minuter till. Blanda i citronsaft och dill.

4
Blanda potatis och grönsaksfräs och krydda med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett stort fat. Fördela laxen i bitar över salladen. Garnera med citronklyftor.

5
Dressing: Blanda crème fraiche, majonnäs, örter, pressad vitlök, citronpeppar och salt och servera till salladen.

Scroll to Top