Potatissallad med fetaost

Potatissalladen är god till både kyckling och kassler.

Du behöver

  • potatis ca 2 kg
  • 50 g rucolasallad späd
  • 1 st rädisor knippa
  • 100 g fetaost apetina

Marinad:

0.75 dl matolja
2 msk vit balsamvinäger
3 msk vatten
1 msk fransk senap
2 msk basilika hackad
3 msk hackad gräslök
0.5 dl hackad persilja

Det här behövs:

Gör så här

1
Börja med att vispa samman alla ingredienserna till marinaden.

2
Skala potatisen eller skrubba den väl. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

3
Häll av vattnet och skär potatisen i knubbiga bitar. Lägg dem i en skål och häll över marinaden medan potatisen ännu är varm. Ställ potatissalladen kallt.

4
Riv salladen i mindre bitar. Ansa och skär rädisorna i mindre bitar. Skär osten i små tärningar. Blanda ner allt i potatisskålen strax innan salladen ska serveras.

Scroll to Top