RECEPT FRÅN HJ

Potatissallad med chorizo och nektariner

Matig färskpotatissallad med en massa godsaker som kryddig korv, fetoast, oliver och nektariner. Utmärkt att packa ner i picknickkorgen.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • olivolja
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 st citron enbart rivet skal
  • 2 msk pressad citron
  • salt och nymald peppar
  • 300 g chorizo eller annan kryddig korv, t. ex. kabanosser
  • 1 st rödlök
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 st nektariner
  • 250 g coctailtomater
  • 150 g fetaost
  • 1.5 dl svarta oliver
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 3 msk repade timjanblad

Gör så här

1

Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av. Dela i bitar. Blanda den ljumma potatisen med 3 msk olivolja, vitlök, citronskal och -saft. Krydda med salt och peppar. Låt kallna.

2

Skiva korven och stek i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.

3

Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka chilin. Tärna nektarinerna, dela tomaterna och bryt osten i bitar.

4

Blanda potatisen med korv, lök, chili, nektariner, oliver, örter. Vänd sist ner tomater och ost i salladen. Smaka av med salt och peppar


Recept