RECEPT FRÅN HJ

Potatislåda med lök och tångkaviar

Tångkaviar påminner både i smak och utseende om stenbitsrom och passar perfekt ihop med potatis och lök. Här får den agera smaksättare i julens ”vegetariska Janssons frestelse”. För dig som tål laktos är det bara att byta ut de laktosfria produkterna.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
8 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 600 gram mjölig potatis
  • 2 stycken schalottenlökar
  • 2 deciliter strimlad purjolök
  • Äggstanning:

  • 3 deciliter sojagrädde 15%
  • 3 stycken ägg
  • 100 gram tångkaviar
  • 1 deciliter hackad dill
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Skala och skiva potatis och lök. VSkölj och skiva purjolöken. Varva potatis, lök och purjolök i en smord ugnsform.

2

Äggstanning: Rör ihop grädde, ägg, tångkaviar och dill, salt och peppar, och häll i formen.

3

Grädda mitt i ugnen tills potatisen är mjuk och lådan har fin färg, ca 40 minuter.


Recept