Potatislåda med lök och tångkaviar

Tångkaviar påminner både i smak och utseende om stenbitsrom och passar perfekt ihop med potatis och lök. Här får den agera smaksättare i julens ?vegetariska Janssons frestelse?. För dig som tål laktos är det bara att byta ut de laktosfria produkterna.

Du behöver

  • 600 g mjölig potatis
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 dl strimlad purjolök

Äggstanning:

3 dl sojagrädde 15%
3 st ägg
100 g tångkaviar
1 dl hackad dill
salt
nymald vitpeppar

Ugn: 200°

Gör så här

1

Skala och skiva potatis och lök. VSkölj och skiva purjolöken. Varva potatis, lök och purjolök i en smord ugnsform.

2

Äggstanning: Rör ihop grädde, ägg, tångkaviar och dill, salt och peppar, och häll i formen.

3

Grädda mitt i ugnen tills potatisen är mjuk och lådan har fin färg, ca 40 minuter.

Scroll to Top