Potatisgryta med kassler

Du behöver 400 g färskpotatis 5 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 10 cm purjolök 0.5 st röd paprika 75 g sugarsnaps 1 dl ärtor 200...

Du behöver

  • 400 g färskpotatis
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 10 cm purjolök
  • 0.5 st röd paprika
  • 75 g sugarsnaps
  • 1 dl ärtor
  • 200 g kassler
  • 1 msk olja

Servera med:

senap

Gör så här

1
Skrubba potatisen och dela stora potatisar i mindre bitar. Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Lägg i potatisen och koka i 10 minuter.

2
Tvätta och skär purjolöken i centimeterbreda bitar. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Skölj och ansa sugarsnapsen.

3
Lägg purjolök, paprika och sugarsnaps i grytan med potatis och koka i 5 minuter. Lägg i ärtorna och låt dem bli varma.

4
Stek kasslern hastigt i lite olja. Servera kasslern och potatisgrytan med en klick senap.

Scroll to Top