Du behöver
- 1 kg högrev
- 1 st gul lök
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 1 st porter 50 cl
- 0.5 dl svartvinbärssaft koncentrerad
- 2 st köttbuljongtärningar
- 2 st lagerblad
- 2 msk majsstärkelse
- 10 cm purjolök
- salt peppar
Servera med:
potatis rostad
gelé
Ugn: 150º
Gör så här
1
Skär köttet i tärningar. Skala och skär löken i klyftor. Skala morötter och palsternacka, och skär i stavar.
2
Koka upp porter, saft, buljong och lagerblad. Lägg i köttet i omgångar och låt koka upp mellan varje.
3
Lägg i lök, morötter och palsternacka. Lägg på ett lock och sätt in i ug-nen. Tillaga i 3 timmar.
4
Red av grytan med majsstärkelse utrörd i lite vatten och koka upp på spisen. Strimla purjolöken och rör ner. Smaka av med salt och peppar, och servera med rostad potatis och gelé.