Portergryta

Du behöver 1 kg högrev 1 st gul lök 2 st morötter 1 st palsternacka 1 st porter 50 cl 0.5 dl svartvinbärssaft koncentrerad 2...

Du behöver

  • 1 kg högrev
  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 st porter 50 cl
  • 0.5 dl svartvinbärssaft koncentrerad
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 2 st lagerblad
  • 2 msk majsstärkelse
  • 10 cm purjolök
  • salt peppar

Servera med:

potatis rostad
gelé

Ugn: 150º

Gör så här

1
Skär köttet i tärningar. Skala och skär löken i klyftor. Skala morötter och palsternacka, och skär i stavar.

2
Koka upp porter, saft, buljong och lagerblad. Lägg i köttet i omgångar och låt koka upp mellan varje.

3
Lägg i lök, morötter och palsternacka. Lägg på ett lock och sätt in i ug-nen. Tillaga i 3 timmar.

4
Red av grytan med majsstärkelse utrörd i lite vatten och koka upp på spisen. Strimla purjolöken och rör ner. Smaka av med salt och peppar, och servera med rostad potatis och gelé.

Scroll to Top