Pocherad torsk med ägg- och persiljesås

Du behöver 2 bitar torskrygg 2 tsk salt 5 dl vatten Ägg- och persiljesås: 2 dl mjölk 1 msk vetemjöl 1 msk matfett 2 msk...

Du behöver

  • 2 bitar torskrygg
  • 2 tsk salt
  • 5 dl vatten

Ägg- och persiljesås:

2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
1 msk matfett
2 msk hackad persilja
salt och peppar
2 st ägg kokta

Servera med:

potatis kokt
ärter kokta gröna

Gör så här

1
Tina fisken om den är fryst. Lägg fisken i en skål med kallt vatten blandat med salt. Låt stå i kylen 1 timme.

2
Ta upp och torka av fisken och lägg den på en tallrik. Tillaga under lock i mikron på 650W i 3–4 minuter. Låt temperaturen utjämnas i 5 minuter. Eller låt fisken sjuda i en kastrull på spisen i 4–5 minuter.

3
Ägg- och persiljesås: Blanda mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 3 minuter. Tillsätt matfett och persilja. Smaka av med salt och peppar. Skala och hacka äggen. Strö hälften av äggen i såsen och resten över såsen vid serveringen. Servera med kokt potatis och gröna ärter.

Scroll to Top