Plomonchutney med chili

Du behöver 1 kg plommon 1 dl vatten 9 dl strösocker 1 msk salt 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 1.25 dl vinäger vit...

Du behöver

  • 1 kg plommon
  • 1 dl vatten
  • 9 dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.25 dl vinäger vit
  • 3 msk gula senapsfrön
  • 1 st röd chilipeppar

Gör så här

1
Skölj plommonen, dela och kärna ur dem. Lägg i en stor gryta. Koka under lock med vatten i 30 minuter.

2
Tillsätt socker, salt, hackad lök och vitlök, vinäger, senapsfrön och finhackad chili.

3
Koka utan lock på medelvärme så att det bubblar lätt i ca 45 minuter. Rör om då och då. Låt stå en stund och häll sedan upp på burkar.

Scroll to Top