Du behöver
Smuldeg:
Smuldeg:
2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 msk strösocker
100 g smör
Fyllning:
Fyllning:
12 st plommon
0.5 dl strösocker
1 dl mandelspån
Servera med:
Servera med:
vaniljsås eller glass
Ugn: 200°
Ugn: 200°
Gör så här
Dela och kärna ur plommonen. Skär dem i bitar och blanda med socker. Lägg dem i en stor form eller fyra portionsformar.
Dela och kärna ur plommonen. Skär dem i bitar och blanda med socker. Lägg dem i en stor form eller fyra portionsformar.
Blanda mjöl, mandelmjöl, socker och smör till en smuldeg. Fördela den över plommonen och strö över mandelspån. Grädda i ca 20 minuter för stor paj, 15 minuter för portionspajer. Servera med vaniljsås eller glass.
Blanda mjöl, mandelmjöl, socker och smör till en smuldeg. Fördela den över plommonen och strö över mandelspån. Grädda i ca 20 minuter för stor paj, 15 minuter för portionspajer. Servera med vaniljsås eller glass.
Till och med en dessert hinner vi med. Tillagningstiden är väldigt kort, ca 20 minuter i ugnen och arbetstiden överstiger inte tio minuter. Perfekt, eller hur?