RECEPT FRÅN HJ

Plommonpaj med mandelspån

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

    Smuldeg:

    Smuldeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör
  • Fyllning:

    Fyllning:

  • 12 st plommon
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl mandelspån
  • Servera med:

    Servera med:

  • vaniljsås eller glass
  • Ugn: 200°

    Ugn: 200°

Gör så här

1

Dela och kärna ur plommonen. Skär dem i bitar och blanda med socker. Lägg dem i en stor form eller fyra portionsformar.

2

Dela och kärna ur plommonen. Skär dem i bitar och blanda med socker. Lägg dem i en stor form eller fyra portionsformar.

3

Blanda mjöl, mandelmjöl, socker och smör till en smuldeg. Fördela den över plommonen och strö över mandelspån. Grädda i ca 20 minuter för stor paj, 15 minuter för portionspajer. Servera med vaniljsås eller glass.

4

Blanda mjöl, mandelmjöl, socker och smör till en smuldeg. Fördela den över plommonen och strö över mandelspån. Grädda i ca 20 minuter för stor paj, 15 minuter för portionspajer. Servera med vaniljsås eller glass.


Kommentar:
Till och med en dessert hinner vi med. Tillagningstiden är väldigt kort, ca 20 minuter i ugnen och arbetstiden överstiger inte tio minuter. Perfekt, eller hur?

Recept