Plommonpaj med mandelsmul

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 1 msk strösocker 125 g smör 1 msk mjölk Fyllning: 17.5 st plommon 0.5 dl strösocker 1 tsk kanel...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
125 g smör
1 msk mjölk

Fyllning:

17.5 st plommon
0.5 dl strösocker
1 tsk kanel
100 g mandelmassa
100 g smör
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl

Servera med:

grädde eller vaniljsås

Ugn: 200º

Gör så här

1
Blanda mjöl och socker, och finfördela smöret däri. Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Låt vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut och lägg i en pajform. Nagga och förgrädda i 10 minuter.

3
Dela och kärna ur plommonen och lägg i formen. Blanda socker och kanel och strö över.

4
Riv mandelmassan grovt och skär smöret i bitar. Blanda med socker och mjöl till en smuldeg och strö över plommonen.

5
Grädda i ca 25 minuter. Servera med grädde eller vaniljsås.

Scroll to Top