Du behöver
- 125 g smör
- 2 dl florsocker
- 2 st ägg
- 3 msk vatten
- 4 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g mandelmassa
2 st ägg
0.5 dl vetemjöl
1 dl vispgrädde
0.5 kg plommon
2 msk rörsocker
Servera med:
Vispad grädde eller vaniljsås
Ugn: 175°
Gör så här
1
Arbeta ihop rumsvarmt smör, florsocker, ägg, kallt vatten och mjöl till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter.
2
Fyllning: Riv mandelmassan och rör ihop med äggen. Blanda i mjöl och lättvispad grädde. Häll smeten i formen.
3
Dela, och kärna ur plommonen, och lägg i formen med skalsidan upp. Strö över socker. Grädda i ca 40 minuter. Täck med folie om ytan blir mörk. Servera med grädde eller vaniljsås.