Plommonpaj

Du behöver 125 g smör 2 dl florsocker 2 st ägg 3 msk vatten 4 dl vetemjöl Fyllning: 200 g mandelmassa 2 st ägg 0.5...

Du behöver

  • 125 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 st ägg
  • 3 msk vatten
  • 4 dl vetemjöl

Fyllning:

200 g mandelmassa
2 st ägg
0.5 dl vetemjöl
1 dl vispgrädde
0.5 kg plommon
2 msk rörsocker

Servera med:

Vispad grädde eller vaniljsås

Ugn: 175°

Gör så här

1
Arbeta ihop rumsvarmt smör, florsocker, ägg, kallt vatten och mjöl till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter.

2
Fyllning: Riv mandelmassan och rör ihop med äggen. Blanda i mjöl och lättvispad grädde. Häll smeten i formen.

3
Dela, och kärna ur plommonen, och lägg i formen med skalsidan upp. Strö över socker. Grädda i ca 40 minuter. Täck med folie om ytan blir mörk. Servera med grädde eller vaniljsås.

Scroll to Top