Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 0.5 dl strösocker
Fyllning:
300 g mandelmassa
100 g smör
3 st bittermandel
3 st ägg
2 msk vetemjöl
6 st plommon 6-8 stycken
Garnera med:
florsocker
Ugn: 200°
Gör så här
1
Hacka snabbt ihop mjöl, smöret i bitar och socker till en deg i matberedaren med kniven monterad.
2
Ta up degen på mjölat bord och forma till en rulle. Skär rullen i 16 bitar och tryck ut bitarna i mazarinformar med mjölade tummar. Ställ formarna på en bricka och täck med plastfolie. Låt stå i kylen 30 minuter. Lägg över på en plåt och förgrädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
3
Fyllning: Mixa samman mandelmassa, rumsvarmt smör, bittermandel, ägg och mjöl till en slät massa. Fördela fyllningen i formarna.
4
Dela och kärna ur plommonen och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter. Låt svalna på galler. Vid servering: sikta över florsocker.