Du behöver
- plommon ca 300 g
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
- 0.5 msk kanel
- 2 msk strösocker
Servera med:
vaniljsås
Ugn: 175°
8-10 bitar
Gör så här
1
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Kärna ur och klyfta plommonen.
2
Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en smidig smet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.
3
Stick ner plommonklyftorna, och strö över kanel och socker. Grädda mitt i ugnen, ca 1 timme. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Servera ev med vaniljsås.