Du behöver
- 75 g smör eller margarin
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 6.5 st plommon
Fyllning:
1 st ägg
0.5 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl hasselnötter hackade
Ugn: 175°
Det här behövs till 10 bitar:
Gör så här
1
Rör smör och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, ägg och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
2
Halvera plommonen och kärna ur. Skär plommonen i klyftor och lägg i formen. Grädda i 10 minuter.
3
Rör ihop ägg och socker. Vispa grädden och rör ner i smeten, och häll smeten ovanpå den halvgräddade kakan.
4
Strö över nötterna och grädda klart på samma värme i 20 minuter.