Plommonkaka

En härlig plommonkaka till kaffekalaset.

Du behöver

  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 6.5 st plommon

Fyllning:

1 st ägg
0.5 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl hasselnötter hackade

Ugn: 175°

Det här behövs till 10 bitar:

Gör så här

1
Rör smör och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, ägg och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.

2
Halvera plommonen och kärna ur. Skär plommonen i klyftor och lägg i formen. Grädda i 10 minuter.

3
Rör ihop ägg och socker. Vispa grädden och rör ner i smeten, och häll smeten ovanpå den halvgräddade kakan.

4
Strö över nötterna och grädda klart på samma värme i 20 minuter.

Scroll to Top