Plommonkaka

Du behöver 3.5 dl vetemjöl 1.5 dl strösocker 1.5 tsk bakpulver 75 g smör 1 st ägg 1.5 dl mjölk 9 st plommon 0.5 dl...

Du behöver

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 9 st plommon
  • 0.5 dl strösocker

Smuldeg:

100 g smör
0.5 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl

Ugn: 175°

Ca 16 bitar

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa i ägg och mjölk och rör ner i mjölblandningen, och blanda till en smet.

2
Bred ut smeten i en form, 24×18 cm, med bakplåtspapper i botten.

3
Dela, kärna ur och klyfta plommonen och blanda med socker. Lägg plommonen ovanpå smeten.

4
Smuldeg: Blanda smör, socker och mjöl till en smuldeg, och strö över plommonen. Grädda i ca 1 timme. Låt svalna och skär i rutor.

Scroll to Top