Du behöver
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 1 krm salt
- 0.5 st citron rivet skal
- 4 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 0.5 tsk bakpulver
Fyllning:
500 g plommon
1 st stjärnanis eller 1 bit kanel
1 dl socker
1 msk pressad citronsaft
Garnera med:
50 g mandelspån
florsocker
Ugn: 175°
8-10 bitar
Gör så här
1
Fyllning: Skölj dela och klyfta plommonen. Sjud plommon, stjärnanis, socker och citronsaft till en kompott. Låt svalna. Låt rinna av i en sil.
2
Vispa rumsvarmt smör, socker och salt poröst. Tillsätt citronskal och äggen, ett i taget. Rör i mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver.
3
Häll hälften av smeten i en smord bröad bakform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Lägg på fyllningen och häll på resten av smeten.
4
Strö över mandelspån. Grädda på nedersta falsen, ca 45 minuter. Låt svalna på galler. Garnera med siktat florsocker.