RECEPT FRÅN HJ

Pizzasnurror bake-off

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
20 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 8 dl vetemjöl ca
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:

  • 1.5 dl tomatpuré
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk oregano
  • 3 dl lagrad ost riven
  • 2 dl hackad persilja
  • Pensla med:

  • 1 st ägg
  • flingsalt
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i kall mjölk. Tillsätt olivolja, honung, mjöl och salt och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.

2

Blanda tomatpuré, pressade vitlöksklyftor, oregano, ost och persilja till fyllningen.

3

Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en platta som mäter cirka 30x40 centimeter.

4

Bred halva fyllningen över varje platta och rulla ihop till en rulle. Skär varje rulle i 10 bitar och lägg dem i mjölade bullformar. Ställ bullarna på små skärbrädor. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter. Frys in bullarna.

5

Gräddning av bullarna: Låt bullarna stå i rumstemperatur medan ugnen värms, cirka 30 minuter.

6

Ställ formarna på en plåt. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö på flingsalt. Grädda mitt i ugnen tills bullarna har fin färg, cirka 15 minuter.


Kommentar:
Hemgjorda bake-off-bröd som fryses in ogräddade. Bröden passar utmärkt att ta med i picknickkorgen, men är också lyxiga att bjuda på en sommarbrunch eller till en sallad.

Recept