RECEPT FRÅN HJ

Pizza med parmaskinka

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
2 stycken

Du behöver

  • 250 g mozzarella
  • 2 dl riven ost
  • 150 g parmaskinka
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 30 g rucola
  • basilikablad
  • Tomatsås:

  • 3 dl passerade tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • salt, peppar
  • 1 tsk oregano
  • Ugn: 250°

Gör så här

1

Gör degen enligt separat recept.

2

Tomatsås: Koka upp passerade tomater, pres- sad vitlök, honung, vinäger och tomatpuré och krydda med salt, peppar och oregano. Koka ihop såsen i ca 5 minuter tills den tjocknar. Låt såsen svalna.

3

Sätt in de plåtar pizzan ska gräddas på i ugnen så de är varma. Dela degen i två bitar och kavla ut varje del till en platta ungefär lika stor som plåten. Lägg dem på bakplåtspapper och bred på tomatsås. Strö på mozzarella i bitar och riven ost.

4

Dra över bakplåtspappret med pizzan till en varm plåt och grädda i ca 15 minuter. Lägg på skinka, pinjenötter, rucola och basilika.


Recept